EDİRNE KIRKPINAR KÖFTECİSİ
Köfte ve ciğer bir arada
Gruppo Turizm İşletmeleri tarafından 2007′de kurulan Edirne Kırkpınar Köftecisi’nin kısa sürede müdavimleri oluştu. İlk franchise şubesi İstanbul 212 Power Outlet AVM’de açıldı. Gruppo, Edirne Kırkpınar Köftecisi ve Edirne Kırkpınar Lokantası olmak üzere 2 farklı konsepte şubeler açıyor. İlkinde sadece köfte çeşitleri, ciğer, salata, piyaz ve tatlı bulunuyor.
Edirne Kırkpınar Lokantası’nda ise Osmanlı mutfağının özgün yemekleri arasında bulunan keşkek, zerde, beğendili tandır, islim kebabı gibi günümüzde menülerde nadir olarak rastladığımız lezzetlerin yanı sıra köfte ve meşhur Edirne tava ciğeri sunuluyor.
Edirne Kırkpınar Lokantası’nda ise Osmanlı mutfağının özgün yemekleri arasında bulunan keşkek, zerde, beğendili tandır, islim kebabı gibi günümüzde menülerde nadir olarak rastladığımız lezzetlerin yanı sıra köfte ve meşhur Edirne tava ciğeri sunuluyor.
Telefon: 0212 540 85 40
Web: www.gruppo.com.tr
İlk kez franchise veriyor
Pide Express, 2007 yılında İstanbul Ataşehir’deki ilk restoranıyla faaliyete başlamıştı. Şirket, bu yıl franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Pide Express Genel Müdürü Müge Alten, 2010′da 5 yeni şube açacaklarını söylüyor. Bunların tamamı franchising sistemiyle açılacak. Şirket, şimdilik franchise giriş bedeli talep etmiyor. Yaklaşık 80 metrekarelik bir Pide Express restoranı için toplam 70 bin dolar gerekiyor.
81 yıllık köfteci
Köfteci Ramiz, 81 yıl önce Ramiz ve Rasim Taşkınlar kardeşler tarafından Manisa Akhisar’da kuruldu. Bugün ikinci kuşak tarafından yönetilen şirket, ülke genelinde 65 şubeye ulaştı. Franchise giriş bedeli lokasyona göre değişiyor. Ortalama yatırım tutarı 200 bin TL civarında. Reklam katılım payı yok. Sürekli franchise ödemesi ise ciro üzerinde yüzde 2 olarak belirlenmiş.
Telefon: 0236 414 33 33
İlk kez franchise verecek
1905’ten bu yana 5 kuşaktır tatlı üreten Diyar Burma’nın 8 şubesi var. Bu şubelerin tamamı şirket tarafından işletiliyor. Bu yıl sonuna kadar 3 yeni Diyar Burma şubesi daha açılacak. İlk kez franchise vermeye hazırlandıklarını belirten Diyar Burma ortaklarından Hakan Ok, “Şimdilik franchise altyapımızı geliştiriyoruz. İlk franchise şubemizi 2011’de açmayı hedefliyoruz” diyor. Şirketin Diyar Burma dışında birde Diyar Lahmacun adıyla fast food alanında faaliyet gösteren markası var. Diyar Lahmacun’un şube sayısı ise 5’e ulaşmış. Yine aynı şekilde 2011’de franchising sistemiyle Diyar Lahmacun şubeleri açılacak.
Telefon: 0216 576 82 75
Denizli Merkezli Kebapix, çok yeni bir marka. Yaklaşık 10 ay önce ilk şubesini Denizli’deki Forum Çamlık AVM’de açtı. Daha sonra Aydın’da bir şube daha açtı. Şimdi de İstanbul’da üçüncü şubesini açmak üzere. Kebapix Franchise Sorumlusu Birsen Çiftçi, “Mevcut şubeler bizim tarafımızdan işletiliyor. Ancak bu yıl içinde franchising sistemiyle şubeler açılacak. Bunun için öncelik İstanbul’da olacak” diyor. Kebapix’te kebap çeşitlerinin yanı sıra salata ve tatlı seçenekleri de var.
Telefon: 0258 215 12 20
Web: www.kebapix.com.tr
0 yorum:
Yorum Gönder
Konu Hakkında Bilgini Bilgini Paylaş