Taco kısaca Meksika böreği anlamına gelir. Yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitlisebzeler kullanılır. Ayrıca, yanında bazı garnitürler de tüketilebilir. Taco, Meksika’da Avrupalılar’ın gelişinden önce tüketilmeye başlanmıştır. Bu yemeğe “taco” adını İspanyollar vermiştir. Taco işi stand ile yapılacak türdedir. Daha fazla fikir edinmek isteyenler Taco Bellsitesinide inceleyebilir.
500 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan 2 domates
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Kimyon Maydanoz
Tacos (Meksika mutfağı) hazırlanışı
Tacos (Meksika mutfağı): Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.
FİKİR VERİCEK TACO VİDEOLARI MEKSİKA TACOS
0 yorum:
Yorum Gönder
Konu Hakkında Bilgini Bilgini Paylaş