Donut için bir çörek türüde diyebiliriz. Amerikada çok sık tüketilen bu ürün tatlı ve tuzlu olarak yapılabilmektedir. Kalorisi fazla olduğu için genellikle kahvaltılarda tercih edilen bu yiyeceği yakın zamanda ülkemizde bazı noktalarda görmeniz mümkün. Tarifleri araştırdığımızda bir çok çeşidini gördüğümüz bu ürün standda yapılacak işler kategorisine girmeyi hak ediyor.
3 su bardağı un
1 yumurta
100 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
Yarım su bardağı kadar süt
Donut nasıl yapılır?
Kuru malzemeleri una ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğurun. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı. (Ben mutfak robotunda yoğurdum)Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.İki katına çıkan hamuru alıp elinizde hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahın üzerine koyun. Üzerine de hafif un serpip merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. Hamuru önce bardakla yuvarlaklara kesin. Daha sonra yuvarlakların ortasını küçük bir kapakla veya sürpriz yumurta kabıyla kesip küçük simitler oluşturun. Ben Belgin’ciğimin hatırası kalıplarla kestim. Simitleri bir tepsiye dizip üzerini örtün ve yeniden mayalanmalarını bekleyin. Mayalanan simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Şekerli bir hamur olduğu için çok çabuk kızarıyor. Kızaran halkaların üzerine bolca pudra şekeri serpip sıcak sıcak servis edin. Üzerine erimiş çikolata veya reçel de sürülebiliyor ama ben çok ağır olacağını düşünerek yapmadım.
Donut Yapımıyla İlgili Bulduğumuz Videoları da Ekleyelim
0 yorum:
Yorum Gönder
Konu Hakkında Bilgini Bilgini Paylaş