Hamur malzemelerinin hepsini sırasıyla karıştırıp akıcı bir hamur elde ediyoruz. Sonra yağımızı tavaya alıp iyice kızdırıyoruz. Yanınıza yardımcı birisini alın daha kolay olur. Tabi hepsinden öncede şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz. Sonra pasta pompasına doldurduğumuz hamurumuzu yağımızın içine halka şeklinde sıkıyoruz.
İyice kızaran tatlılarımızı yağdan alıp şerbete atıyoruz. Biraz şerbetini çekince başka bir tabağa alıyoruz. Sonrası mı anlatamam ki yaşamanız lazım. O çıtır çıtır tatlıyı ısırırken ağzınıza dolan o şerbetin verdiği hazzı. Kesinlikle kaçırmayın ve mutlaka yapın arkadaşlar. Yine sırasıyla resimledim ben aşağıda. Bu ölçülerden de bayağı çok tatlı çıkıyor. İsterseniz ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz.
İyice kızaran tatlılarımızı yağdan alıp şerbete atıyoruz. Biraz şerbetini çekince başka bir tabağa alıyoruz. Sonrası mı anlatamam ki yaşamanız lazım. O çıtır çıtır tatlıyı ısırırken ağzınıza dolan o şerbetin verdiği hazzı. Kesinlikle kaçırmayın ve mutlaka yapın arkadaşlar. Yine sırasıyla resimledim ben aşağıda. Bu ölçülerden de bayağı çok tatlı çıkıyor. İsterseniz ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz.
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt
*1,5 su bardağı un irmik( bu irmik unu diyede geçebilir)
*3,5 su bardağı un
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*kızartmak için bolca sıvıyağ....
Şerbeti İçin:
*1 kg şeker
*3,5 su bardağı su
*2 damla limon
*3,5 su bardağı su
*2 damla limon
YAPIMI İLE İLGİLİ VİDEOLAR
0 yorum:
Yorum Gönder
Konu Hakkında Bilgini Bilgini Paylaş